Očuvajmo okoliš


Očuvajmo okoliš prirodnim i efikasnim sredstvima za čišćenje u grafičkoj struci

SREDSTVO ZA PRANJE SITA OD BOJA ZA TEKSTIL “BEAN-e-doo”

Nema opasnih isparavanja, prirodan miris. Uklanja sve vrste plastisol boja i ostatke samoljepljive trake s rubova okvira. Sigurno, netoksično, biorazgradivo, ne zagrijava atmosferu i ne hlapi.

Zamjenjuje alhokol te ne nagriza emulziju.

Čisti: smolu, ljepilo, masti, katran, ulje s metala, povrišene vinila
Osvježava alat i matrice. Služi kao sredstvo za podmazivanje umjesto mineralnih ulja.
Količina od 7 grama dovoljna je za pranje sita standardnih dimenzija.
Nanosi se i utrlja oštrom “bijelom” spužvicom – pomagalo (izbjegavajte krpe ili stare novine). Ispire se vodom ili briše vlažnom krpom. Ne sadrži benzin ni alkohol. Skladišti se u prozračnom prostoru.

“GREENWAY”

Ne tako uljni kao BEAN-e-doo, ali idealno sredstvo za promjene boje na situ. NE čisti ostatke trake na rubovima okvira. Nema opasnih isparenja. Svježa aroma, 100% bio-razgradiv i može se reciklirati.
Pomagalo: “bijela” oštra spužvica. Ispire se vodom ili vlažnom krpom.

SREDSTVO ZA PRANJE SITA OD BOJA (OSIM BOJA ZA TEKSTIL) “Wash-away”

Djelotvorno čisti PVC boju, epoksidnu boju i smolu, UV boju, boju za emajl, keramiku itd.
Nanesite na sito i boja NEĆE prianjati. Izvrsno za spremnike za recikliranje. Prirodan ugodan miris.
Pomagalo: “crvena” oštra spužvica.

SREDSTVO ZA UKLANJANJE EMULZIJE “Strip-e-doo” (+ “D-Grease”)

IDEALNO skida sve tipove emulzija, filma te direktnu emulziju i brzo djeluje. Originalno pakovanje je spremno za upotrebu, ne treba mješati i ne curi. Manje od 12 grama sredstva je dovoljno za sito standardnih dimenzija.
Pomagalo: “bijela” oštra spužvica.
30 sekundi nakon nanošenja, operemo sito obostrano mlazom vode. NE dozvoliti da se sredstvo osuši na situ. Za veoma guste svile preporuča se dodatno koristiti “D-Grease” sredstvo.

SKIDAČ “DUHOVA” – “d-HAZE”

Siguran, bio-razgradiv skidač “maglice” od boje plus odmaščivać.
Neće vam oštetiti kožu, nije lužnat. Skida “maglicu” od boje i tragove slika tzv. “duhove”.
Nanosi se mala količina sredstva. Pomagalo: “crvena” oštra spužvica (s drškom).

Nakon par minuta snažno četkati sito pod mlazom vode, obostrano, ali u horizontalnom položaju kako sredstvo ne bi došlo u doticaj s krajnjim rubom okvira, tj. ljepilom kojim je ljepljenja svila na okvir.
Kod skidanja emulzije: Nanijeti sredstvo preko površine šablone pazeći na krajnji rub svile, čekati da se emulzija omekša i obrisati krpom taj dio površine te zatim isprati vodom.

SKIDAČ STARE TEKSTILNE BOJE “Ickee Stickee Unstack”

Čisti debele nakupine tekstilne boje. Skida poprskano s tiskarskog stola, podova, rakle i strojeva. Siguran, netoksičan, bio-razgradiv i podesan za reciklažu.
Može se koristiti kod promjene boje za tiskanje. Otklanja mrlje tekstilne boje s odjeće. Čisti u predpranju mrlje od katrana, masnoće i ulja sa odjeće bez oštećenja.
To je jače sredstvo za čišćenje površine vinila od “Bean-e-doo” sredstva.

ODMAŠČIVAĆ SITA “D-Grease”

Odmašćuje i priprema sito za sljedeće nanošenje emulzije. Spreman za upotrebu. Čisti se ispiranjem vodom. 100% bio-razgradiv i podesan za reciklažu. Brzo se suši i cjelovito otklanja ostatke razrjeđivača s emulzije, te tako omogućava brzo vraćanje sita u proces tiska.
Neophodno ga je nanositi tik do okvira sita i po samom okviru obostrano kako bismo uklonili sve ostatke kemikalija koje smo koristili u procesu proizvodnje.
Pomagalo: “bijel” oštra spužvica. Ispire se vodom obostrano

SPUŽVICA

“Bijela” – neapsorbirajuća, čisti šablonu bez oštećivanja emulzije ili apsorbiranja otapala.

“Crvena” – super otporna spužvica za čišćenje s d-HAZE za nježno trljanje sita bez oštećivanja emulzije ili apsorbiranja otapala.

Rado ćemo ponuditi i plastične jež-drške za spužvica.

GELOXRED

Bio-razgradivi biljni gel namijenjen pranju ruku od svih vrsta boja, neoprenskih ljepila, silikona (sanitarnog), strojnih uklanjanja grešaka prilikom tiskanja na pleksiglas bez oštećenja.
GEL NIJE pogodan za pranje sitotiskarskih sita, poliesterskih smola, pečatnih boja, tinti i tuševa.

Za razliku od razrjeđivača ovaj gel boju, ljepilo ili silikon NE razrjeđuje nego POTPUNO RAZGRADI, pa kod ispiranja vodom ne dolazi do prljanja sanitarne keramike. Ne sadrži pijesak ili mikrogranule od plastike nego biorazgradivo brašnasto drvo koje služi kao upijač i abraziv kod pranja ruku koje ostaju čiste i meke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook